Магическото Дърво на Живота

Магическото дърво на живота е изключително мъдро

Човешкият живот е като голямо дърво с корени дълбоко в земята и листа сочещи към слънцето. Това е, което ни прави хора. Колкото повече достигаме небето, толкова повече нашите корени трябва да бъдат дълбоко в земята. Ако не, дървото ще падне, когато вятърът стане силен.

Животът на дървото започва в калта. След като семето е засадено в земята, как знае кой път е нагоре? То е заобиколено от кал. Има кал навсякъде. Как знае по кой път да расте? Отговорът е много дълбок: семето знае по инстинкт, кой път е нагоре. То не трябва да го разбира. То няма ум. Но природата ни предоставя семената с инстинкт за растете. Целият живот има този инстинкт.

Семето се събужда и се разтваря. То трябва да расте и да се трансформира много пъти, докато достигне своята зрялост и открие силати си като напълно развито дърво. Семето трябва да се бори и да намери своята сила като избутва калта настрана и в крайна сметка пробива земята. Това не изглежда като нещо специално. Малкото семенце пръкнало се от земята може да бъде всичко. То може да бъде стръкче трева или гигантски дъб. Дървото има само един инстинкт да продължи да расте и разширява във Вселената. То никога не мисли за това къде отива или какво ще прави.

Живота ни като човешко същество е като това дърво. Ние не знаем какъв вид живот е пред нас, но ако продължаваме и растем, ние откриваме великолепието на човешкото битие. Вложете цялото си сърце във всеки един момент. Единствената ви мисъл е да растете и разширявате живота си във всички посоки. Повечето от нас правят всичко погрешно. Смятаме, че трябва да имаме едно нещо. Мислим, че трябва да направим нещо. Но дървото на живота ни учи да изпитваме всичко и да продължаме да растем. Никога не спирайте.

Магическото дърво на живота е изключително мъдро. То знае, че всеки растеж нагоре към небето, трябва да има равен такъв дълбоко в земята. Нашите корени в суровия свят на земята ни дават хранителните вещества, чрез които трябва да намерим нашата съдба в слънцето. Всяко предизвикателство, пред което сме изправени ни дава силата и знанието, които са ни необходими, за да изразим себе си по по-изтънчен начин. Дървото никога не се предава. Дори ако дървото е счупено, то все още се издига и продължава да расте. Нищо не може да го спре.

За всяко нещо, което ни трябва е налице сезон. Налице е сезон за създаване на клони и листа. Това е необходимото, което му трябва в крайна сметка, за да даде плод. Това е време на усилена работа. Но преди плодът да може да се появи, дървото създава красиви цветове. В живота на дървото, цветовете се появяват и изчезват веднъж годишно. Дървото не е разочаровано, че създаването на красиво цветче се появява само за кратко. Цветчето трябва да умре преди да може да се трансформира в плод. Нашият живот е същият. Ние имаме свой миг на слава, когато всичко е в сезон. Нашата работа се отплаща. Всяко нещо изглежда работи и животът ни е забавен. Тогава един ден това изчезва и се чудим какво сме направили погрешно. Всички тези усилия и след това красивите цветя, които сме създали са загубени.

Цветето е красиво, но не може да се размножава в нашия живот и да произвежда повече. Дори и най-добрите ни моменти са само за нас, за да знаем, че можем да го направим. Нашето его е доволно, че го направихме. Но няма нищо, което се връща при нас, за нашето бъдеще. Нашата гордост е за кратко.

Създавайте за радостта от сътвореното. Научете от създаденото, че можете да го направите. Сега истинското предизвикателство започва: как да направите живота си ползотворен? Това, което правим, трябва да помогне на другите да се ползват от него, както и да ни помогне да имаме бъдеще, което продължава да се развива автоматично. Това е времето, когато трябва да се трансформират нашите цветя в нещо, което носи плодове. Плодът носи семената за едно бъдеще, което никога няма да свърши. Плодът е привлекателен за много други. Хората идват от всякъде, за да се насладят.

Какво правите, за да помогнете на тази вселена да се наслади и да бъде по-добра? Магическото дърво на живота е чудесен учител. То ни показва, че не сме тук само за нас самите. Ние сме тук, за да осигурим много неща за другите живи същества. Силата на нашия живот осигурява подслон за другите. Плодовете на нашия живот осигуряват храна и радост за другите. Семената на нашите плодове умножават нашия живот във вечно бъдеще.

Ако имаме късмет, можем да създадем един просветен живот, който ще благослови всички и всичко около нас. Когато ние създаваме нашето просветление, всеки от всички поколения в бъдеще ще се възхищава на нашето постижение и ще желае да бъда като нас. Един силен живот трае вечно. Той не пада, когато идват силните ветрове. Той има дълбоки корени в преживяванията на живота и никога не се отказва. Мъдрото и магическо дърво на живота е вдъхновение за всички живи същества. Това е живот, на който да се възхищават звсички поколения в бъдеще. Това е живота, който си струва да се живее.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments